De fietstocht - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marikesara - WaarBenJij.nu De fietstocht - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marikesara - WaarBenJij.nu

De fietstocht

Door: Sara en Marike

Blijf op de hoogte en volg

04 Februari 2007 | Suriname, Paramaribo

Lieve mensen,

Na weer een week werken begon ons welverdiende weekend. Sara was ook lekker vroeg klaar en had erg lekkere ijsjes meegenomen..'s Avonds zijn we Anneke en Mark op gaan wachten, zij zouden om 7 uur aankomen bij hun huisje. We wisten niet dat ze 2 uur vertraging hadden, dus om de tijd te verdrijven hebben we de lokale rotishop en kroeg bezocht. En nog maar een ijsje gegeten..Het weerzien was erg grappig, erg leuk om ze hier te ontmoeten! Zaterdag zijn we op de fiets gestapt richting Commewijne. We hebben flink eind gefietst en oude plantages bezocht. in Nieuw -Amsterdam zijn we naar het openluchtmuseum geweest, waar het toilet bewoond werd door een slang en wij het dus nog maar even ophielden :-) Twee surinamers die wij tegen kwamen spraken vol lof over onze fietstocht. Jullie zijn echt TOF! We zagen er ook wel uit hoor: met korte broek, zonnebril en petje op het heetst van de dag. Die maffe bakra' s ook! Via marienburg, met een bootuitstapje naar frederiksdorp zijn we in tamanredjo aangekomen. Daar, een aantal km buiten het dorp hebben we gelogeerd in een sjiek resort met kleine huisjes rond een zwembad en een warme douche. We hebben lekker genoten van de middag en 's avonds gaven de brulapen een oorverdovend concert. De enorme spin in de badkamer en alle niet thuis te brengen geluiden 's nachts maakten het tropengevoel compleet. Zondagochtend hebben we laarzen geleend en zijn we de jungle in gelopen, goed lettend op de bordjes, want verdwalen is daar niet moeilijk. Wat een pracht aan bloemen en planten! Het is zo'n weelderig land wat dat betreft, alles groeit en bloeit hier zonder moeite. Na lekker ontbijt en nog maar een duik in het zwembad zijn we weer naar huis gefietst! Een heerlijk weekend, lekker weg uit de stad en de omgeving verkend.
Nu gaan we nog even met Anneke en Mark wat eten.
We kijken uit naar jullie nieuwtjes uit Nederland, we missen onze mannen al hoor!

Liefs en groetjes

• 04 Februari 2007 - 22:29

Erik:

Hey,

Hier ff een berichtje uit Haarlem. Als ik die foto's zo zie is't er prachtig. Jullie zijn een mooie ervaring rijker. N.a.v. mijn sollicitatie ben ik uitgenodigd voor een gesprek. Helaas staat dat gepland tijdens de Belgie-trip dus dat moet nog ff worden geregeld. Veel plezier en succes.

Groet Erik

• 04 Februari 2007 - 22:34

Gemma:

Hai meiden, bedankt voor jullie lieve verjaardags-smsje! Echt super. Zo te zien en lezen vinden jullie er niks aan en willen jullie graag weer zo snel mogelijk terug naar Nederland, haha. Hoe is het ziekenhuis daar, ben heel benieuwd! Groetjes, Gemma

• 04 Februari 2007 - 23:33

Arthur:

Goeie tekst op dat schuurtje!! ;-) (bij debegraafplaats)
    Leuke fotos ga zo door! Mis jullie ook, Sara speciaal natuurlijk! We bellen!

Arthur

• 05 Februari 2007 - 10:58

Man:

vrouwen, ik denk dat ik namens de mannen spreek als ik zeg, dat wij onze vrouwen ook missen.

• 05 Februari 2007 - 12:29

Man2:

wij als mannen hebben het maar zwaar!

• 05 Februari 2007 - 19:02

Roelof En Joke:

Sowee, wat een verslag. Nu hadden we gisteren ook een stralende dag en waren we (na het bezoek) ook even aan het fietsen, maar de handschoenen moesten wel aan en de sjaal lekker aangetrokken hoor!
    De groeten van oma, ze was gisteren hier met Folkert en Christian, Rinke Niels en Vera.
    Alles gaat langzamerhand weer zijn gangetje. Roelof is weer naar de fitness en morgen zal ik het zwembad weer eens induiken.
    Hier komt Roelof:
    Hallo Marike en Sara, hier is dan een man. Heb net lekker gefitnest (cardio). Was weer lekker na al dat geklus en verhuis. Ik had die trip wel mee willen fietsen, als ik lees wat jullie allemaal doen! Geniet nog maar lekker want de tijd vliegt om hoor. De grote klussen zijn hier voorbij, de verhuisdozen zijn weg, dus is er ook weer tijd voor andere dingen. Groeten van Joke en Roelof

• 05 Februari 2007 - 20:01

Ras & Kim:

Hallo meiden,
    Tjah,.. daar zitten we dan weer in het koude Nederland. Wat een gekkigheid allemaal zeg. Opeens drugshonden voor je neus, veel controles en dan als klap op de vuurpijl de overweldigende kou wanneer je schiphol uitloopt. De vlucht is allemaal goed gegaan. Kleren zitten in de was, nu de laatste restjes opruimen en het leven in NL kan weer echt gaan beginnen!

Geniet daar nog even (wij zijn jaloers!!!)

Liefs Ras en Kim

• 05 Februari 2007 - 20:36

Kers En Niells:

Leuk jullie gezien te hebben in het warme Paramaribo! Het was gezellig. Wij gaan weer verder hier in Nederland met werken en stage. Jullie nog heel veel plezier en succes!
    X

• 05 Februari 2007 - 21:37

Linda:

Hoi hoi,
    Wat een mooie foto's zeg! Ik ben jaloersss!
    Dikke kus uit het koude Nederland!
    Groetjes Linda

• 05 Februari 2007 - 21:38

Linda:

En ook de groetjes en kus voor An en Mark

• 06 Februari 2007 - 15:47

Wiets:

Mijn spreekuur zit er weer op voor deze dag. Tijd om even jullie verhalen te lezen. Super hoor! Ook de foto's zijn om jaloers op te worden :-). Heel veel plezier nog! Veel liefs

• 08 Februari 2007 - 17:04

Merel:

He meiden
    wat een leuke verhalen toch weer uit het mooie suriname. Zo te horen genieten jullie volop. En de mannen het maar zwaar hebben. Misschien moeten die mannen vandaag maar een sneeuwballengevecht houden om hun verdriet kwijt te raken!!! Dat missen jullie namelijk wel. Er is vandaag een dik pak sneeuw gevallen hier in nederland. Maar volgens mij weegt dat niet op tegen de ervaringen die jullie daar op doen. Dat pakt niemand meer van jullie af. Marike ik denk vaak aan je en kan nua l niet wachten totdat je weer terug bent met al je verhalen.
    liefs
    Merel

• 11 Februari 2007 - 11:35

Marijke:

Hallo Marike en Sara,
    Wat leven jullie in een andere wereld, prachtig. Naast je werk maak je zoveel mooie dingen mee, de prachtige natuur o.a. Veel succes met alles wat jullie daar ondernemen. We blijven op deze manier heel goed op de hoogte!
    Hart. groeten, Niek en Marijke