Er op uit - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marikesara - WaarBenJij.nu Er op uit - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marikesara - WaarBenJij.nu

Er op uit

Door: Sara en Marike

Blijf op de hoogte en volg

28 Januari 2007 | Suriname, Paramaribo

Lieve mensen!
Dit weekend zijn we de omgeving van Paramaribo gaan verkennen. Maar niet voordat we zaterdagochtend eerst naar de markt zijn gegaan. We hebben weer heel wat groentes ingeslagen, o.a. Tajerblad (een soort spinazie). Ook hebben we vijf vissen gekocht; het ging eigenlijk per tien, maar na wat onderhandelen mochten we ook de helft van de stapel meenemen. We moeten de vis nog wel helemaal klaarmaken....dat is wel wat anders dan de sjieke filetjes die je in de supermarkt in Nederland koopt. Maar het gaat ons vast lukken!
Na de markt zijn we met een busje met 6 andere bakra's naar white beach gegaan, een kunstmatig strandje aan de surinamerivier. De piranhas worden buiten het zwemwater gehouden door een omheining van gaas. We hebben een hutje gehuurd waar de hangmat opgehangen kon worden. Veel surinamers kwamen daar voor uitgebreide picknick. Het is wel een dagje uit voor de welgestelde surinamer.
's avonds hebben we gegeten bij Josien, de arts-assistent en Supervisor bij Sara op de afdeling. Zij is in opleiding in Nederland en doet een deel van de opleiding hier. Zij had erg lekker voor ons allemaal gekookt en daarna hebben we ook nog lang gezellig zitten kletsen.
Vandaag weer een geweldige dag: we hebben een boottocht gemaakt met weer een hele groep naar Fort nieuw amsterdam, een stukje noordelijker aan de overzijde van de Surinamerivier. Daar lekker gepicknickt. De huisbaas van Tjitske en Marije liet ons allerlei Surinaamse dingen proeven. Het was heerlijk weer! Het is hier vaak nog wel bewolkt, met windje en af en toe fikse buien. Maar vandaag brak heerlijk de zon door. We zijn al een beetje verkleurd. Het zal hier het hele jaar door niet kouder worden dan 25 graden! (daar kunnen wij ook niets aan doen, niet om jullie jaloers te maken of zo..). We zijn al helemaal gewend aan de warmte! We genieten van alle indrukken hier, zowel in het ziekenhuis als in de vrije tijd. Het is heel bijzonder dat we dit mee kunnen maken hier!!

• 28 Januari 2007 - 21:07

Joke En Roelof:

Ik wil gerust niet de eerste zijn hoor, maar mijn MSN werkt niet, dus gebruik ik de site maar even om je te laten weten dat het goed gaat. Roelof is de laatste hand aan de schuur aan het leggen. Zometeen gaat het bed uit elkaar en slapen we op de grond. Morgenochtend om 7.30 staan de verhuizers voor de deur. We zijn eraan toe! Mathijs heeft al gebeld, heel goed! We zijn hartstikke moe, maar voldaan. Heb hier al twee keer gekookt en 2 broden gebakken, en het voelt goed. De kaarsjes branden al hier op het keukentafeltje...We denken veel aan je, en jullie verslag van dit weekend met de prachtige foto's brengt een grote smile om onze mond. Goed gedaan meissies, geniet maar lekker!!!
    Hele dikke kussen, mama en papa.

• 28 Januari 2007 - 22:21

Linda:

He lieve Saar en Marike,
    Eindelijk een berichtje van mij, sorry!
    Ik was de link naar jullie site kwijt en dacht dus dat je Marieke zo schrijft, oeps! Wat een mooie foto's zeg en het ziet er ook erg gezellig uit! Volgens mij zijn jullie lekker aan het genieten, goed zo! Hier gaat ook alles goed, ik was gister bij een ex-collega in Emmeloord te slapen en ben naar twee bandjes geweest in een jongerencentrum, erg gezellig, maar ben nog wel brak! Ik mail snel,
    kus Linda

• 29 Januari 2007 - 16:14

Kers&Kim:

Heey! Vandaar dat we jullie gister niet hebben kunnen bereiken... wilde wat gaan drinken bij "t Vat met jullie. Fijn dat het weekend geslaagd was. Ons laatste weekje su is nu aangebroken. Wat een ontzettend raar idee. We gaan nog volop genieten. En hopen jullie nog te treffen!

Liefs Kers en Kim

• 30 Januari 2007 - 12:01

Yara:

Hey Marike!!

Het is echt heel leuk om te lezen wat jullie doen en meemaken in het verre Suriname. Ik check de weblog regelmatig!

Yara

• 31 Januari 2007 - 18:05

Ad En Annemarie:

Hoi lieve Sara en Marieke,
    Wat ziet het er allemaal geweldig uit,en wat hebben jullie een gezellige ploeg!!!! leuke foto's vooral die van het rijtje in de zon onder de palmboom!!! wat zullen jullie een bekijks gehad hebben.
    Wel top hé zo'n site fantastisch om dat allemaal te zien ,en voor jullie om mee te maken,en zo te lezen houden jullie genoeg tijd over voor de leuke uitstapjes....Nou geniet ze verder en werk se natuurlijk dikke kus van Ad en Annemarie

• 01 Februari 2007 - 21:26

Erik:

Hey meiden,
    Dat is toch wel ff anders dan Amsterdam he als ik het zo lees en de foto's bekijk. Morgen met Arthur en de rest een biertje drinken in de stad... Alvast even voorproeven voor NL-Rusland en Belgie. Veel plezier en succes !!!

Groetjes Erik

• 03 Februari 2007 - 14:06

Marjolein En Paul:

Het begint er steeds beter uit te zien! Wauw, wat een strand! De jaloezie begint nu toch wel te komen vanuit dit koude Nederland ;-). Behalve toen we lazen van het zelf schoonmaken van de vis, dat laten we lekker aan jullie over! Is dat wel gelukt uiteindelijk? Wel leuk om echt zo te leven, zoals ze daar ook leven. Geniet er maar lekker van!

groetjes van ons