weekend in paramaribo!!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marikesara - WaarBenJij.nu weekend in paramaribo!!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marikesara - WaarBenJij.nu

weekend in paramaribo!!!

Door: Sara en Marike

Blijf op de hoogte en volg

20 Januari 2007 | Suriname, Paramaribo

Fa yu tan?? dag lieve mensen! Wat gezellig, al die berichtjes op onze site! Is de wind weer een beetje gaan liggen? Niemand een boom op zijn hoofd gehad? Hier is het vandaag heerlijk weer, dus wij hebben de fiets gepakt naar de stad. Vanochtend zijn we al bijtijds naar de centrale markt gegaan, waar je ongeveer alles kunt krijgen! Zie de foto's! We gaan heel gezond eten deze week hoor! We weten niet precies wat het allemaal is wat we gekocht hebben, maar vaak kregen we de gebruiksaanwijzing erbij (koken / bakken / pellen etc) dus wij gaan strakjes aan de slag.
We hebben de koudwaterwasmachine uitgeprobeerd, maar of alles nou echt schoon is geworden? Ook zijn er twee nieuwe huisgenotes bijgekomen. 2 3e jaars geneeskunde uit Rotterdam, die hier soort snuffelstage komen lopen.
Vanavond gaan we nog even het nachtleven verkennen en morgen gaan we verder relaxen, misschien nog een baantje zwemmen!

Marike gaat volgende week weer naar de afdeling, na vorige week vooral op de polikliniek te hebben doorgebracht. En sara heeft inmiddels al vier eigen patiënten, waar het nu een stuk beter meegaat dankzij de goede zorgen :)

Iedereen fijn weekend!!
Marjolein fijn om te horen dat het bevalt bij de geriatrie!
Anneke en Mark in welke straat gaan jullie straks appartementje huren? Dan gaan wij vast even erlangs fietsen!

Liefs
Sara en Marike

• 21 Januari 2007 - 11:13

Sjaak En Marry :

Hoi Sara en Marika,
    via Linda jullie site gekregen en zo kunnen wij een beetje jullie stage in Suriname volgen. Fijn dat het jullie zo goed gaat en ook (nog) met jullie patienten.
    Hier in Hauwert heeft het flink gestormd en wij hebben s'avonds de brandweer gehad om een boom te zagen, dit was wel weer een happening. Vandaag, zondag waait het nog hard en het wordt w.s. iets kouder maar helaas geen elf steden tocht.
    Wij gaan zo lekker aan de koffie en lui een boek lezen want morgen moeten wij ook weer hard aan het werk. Ik hoop dat jullie nog heel veel genieten van alle nieuwe indrukken in Suriname en wens jullie veel plezier en jullie patienten sterkte en gezondheid.

liefs Marry en Sjaak

• 21 Januari 2007 - 21:13

Kers:

Wat leuk om te zien al die foto's! Nog 3 nachtjes en dan zitten we ook in Paramribo! Kan niet wachten... Heb me koffer net al een beetje gepakt..
    Tot volgende week misschien! Succes in het ziekenhuis.
    Kus Kers

• 21 Januari 2007 - 23:59

An En Mark:

Lieve Sara en Marike,
    Wat een heerlijke fotos. Vooral de laatste natuurlijk. Ik begin het al heel erg koud te krijgen hier en verlang naar de warmte. Lekker voor jullie dat het allemal goed gaat in het ziekenhuis. De hangmat is de bom! Geniet er lekker van en tot snel. Kus An en MArk.

• 22 Januari 2007 - 09:43

Diana:

Jeetje, wat zit dat er allemaal vervelend uit ;) Vooral die hangmat :p Die 2 maanden gaan zeker om vliegen! Als de weermeneer het goed heeft gaan wij deze week eindelijk vorst krijgen (en zelfs wat natte sneeuw..) Geniet dus nog maar lekker van dat heerlijke weer!

Kus, Diana

• 22 Januari 2007 - 10:24

Laelia:

Hoi Sara en Marike,

Hebben jullie al lekkere dingen gekookt met al die marktwaar? Geniet ze daar in de tropen!

Groetjes, Laelia

• 22 Januari 2007 - 17:07

Mathijsz:

Zo, dat bed ziet er ook lekker knus uit! Het huisje en de tuin zien er ook prima uit, groeien er nog dingen daar in de tuin? Die groenten ziet er ook echt lekker uit, maar verkopen ze daar eieren in een zak? Of zijn het gekookte eieren?
    Marike, het valt me mee dat je dat bord van Sara's hebt gezien, terwijl er een schoenenwinkel naast zit! ;)

Veel plezier nog dames!

Groetjes!

• 23 Januari 2007 - 09:16

Trudi:

Hallo meiden ik heb jullie site eens uitgebreid bestudeerd, ziet er goed uit.Jullie maken evengoed weer heel wat mee op deze manier. Lekker werken in het ziekenhuis en ook nog lekker de toerist uithangen!
    We zijn vorige week bij Joke en Roelof geweest en het ziet er deftig uit! Marike je weet niet wat je ziet als je terug komt!
    We gingen tijdens de storm met onze Daywoo Matiz naar Tiel en hebben er 5 uur over gedaan!!!! Dan weten jullie wel wat een drama het was op de Nederlandse wegen. Gelukkig geen ongeluk gehad maar anderen wel!
    Nou, we houden contact.
    Jullie samen heel veel plezier met dat .....bier.
    Groetjes van de Grootjes uit de polder.

• 23 Januari 2007 - 19:11

Emduhvuh:

hoera! ik heb jullie site gevonden en me ingeschreven.
    nyang lekker!

• 24 Januari 2007 - 12:51

Kim:

Heey Suri-meiden... Tjah het weer hier is niet al te best... (zit nu in de mall en het regent echt kei hard). Vandaag is het dan eindelijk zo ver, mijn familie komt strakjes aan!
    Leuk om te lezen dat jullie al zoveel ondernomen hebben en het goed naar jullie zin hebben. Hoe was het stappen? Volgende week gaan we met zijn allen okay?

Liefs Kim

• 24 Januari 2007 - 16:56

Gemma:

Hallo mede co's! Prima foto's hoor, dat ziet er allemaal heel erg goed uit. Vooral die foto's van jullie met je vriendje vind ik wel leuk! Hier is het maar koud hoor. Maar ja, nog 7 dagen als co door het leven en dan 2 maanden naar Thailand en Maleisie (daar is het ook warm!!) Veel plezier nog.
    Groetjes, Gemma

• 24 Januari 2007 - 19:18

Corrie:

Hallo meidjes,leuk om zo van jullie ervaringen op de hoogte te blijven.Die foto's erbij zijn erg beeldend. De muggen kan je toch wel weren met die klamboe ? Veel leef- en werk plezier. Tante Corrie

• 25 Januari 2007 - 11:02

Joke:

Hee dames! En hebben jullie al lekkere gerechten gemaakt met al die mooie ingrediënten??? Bewaar de recepten hè, dan kunnen we in die mooie keuken van ons nog eens iets aparts klaarmaken!
    Tot een volgende keer....
    Mama

• 25 Januari 2007 - 13:07

Anne:

wow! jullie zien er al helemaal gelukkig en ingeburgerd uit! hartstikke leuk om zelfstandigheid te krijgen op zaal, met je eigen patiënten! wat een ontzettend mooi huis ook! marike, per 5 februari begin ik als arts-assistent in Ede op de intensive care! Dat wordt een huisje zoeken dus en af en toe je moeder lief aankijken voor een bordje erwtensoep?? kus!!

• 25 Januari 2007 - 21:22

Joke:

Nou Anne, ik gebruik dit maar even als communicatiemiddel naar jou. Fantastisch dat je hier kunt beginnen, gefeliciteerd!!!!!
    Enne.....ik maak alles, behalve.......erwtensoep. (ik zou het wel kunnen, maar vind het zelf niet echt lekker) Maar misschien kunnen we je met iets anders verblijden? Ik hoor het wel.
    Kus van ons!

• 27 Januari 2007 - 20:32

Wietske:

MMMMM ziet er goed uit al die groeten en andere verse lekkernijen van de markt :-). Goed om te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Heel veel plezier nog en succes in het ziekenhuis. Marik, ik zorg goed voor je plantjes :-). Veel liefs Wiets